Jezus is in Nazaret
 
 
Dit is de derde van een blok met vier verhalen over Jezus uit het Lucas-evangelie. Jezus groeit op en begint aan zijn werk in Galilea.
Lucas 4:14-22 staat centraal: Jezus leest in de synagoge van Nazaret een tekst uit het Bijbelboek Jesaja voor. Hij zegt dat die tekst op dat moment werkelijkheid is geworden.

De opdrachten Een boekrol, Letters in beweging en Het lettervierkant zijn ook makkelijk en leuk om thuis te doen. Kijk van tevoren goed wat je nodig hebt voor elke opdracht.

 
 
 


Veertigdagenproject 2023: Wie? Wat? Waar! – Op zoek naar wie Jezus is

Wie is Jezus? Die vraag staat centraal in de verhalen die we dit jaar op weg naar Pasen lezen. In verschillende Bijbelverhalen zijn de mensen om Jezus heen in verwarring. Hoe kan het dat deze man sterker is dan de wind en het water, zonden vergeeft, en zegt dat Hij bij God vandaan komt? Wie is Hij toch?  

In het veertigdagenproject gaan we op zoek naar antwoorden op de vraag wie Jezus is? Het draait daarbij steeds om deze vragen: Wie is Hij toch? Wat denken de mensen om Jezus heen? En wat is waar, welke waarheid ontdekken we over Jezus?