Beste Arie ,
Aan het begin van een nieuw jaar kan de feeststemming soms zomaar omslaan in gepieker: wat gaat dit jaar me brengen? Kan ik alle verwachtingen van mezelf en anderen waarmaken? En waar gaat het heen met deze wereld? Jezus' woorden uit de Bergrede kunnen dan helpen om ons niet overweldigd te voelen.
 
 
 
 
Psalm 139 : Goede voornemens
Goede voornemens – wie maakt ze niet, en wie weet niet stiekem ergens in haar achterhoofd dat ze meestal gedoemd zijn te mislukken?
Toch is het helemaal niet verkeerd om soms, bijvoorbeeld aan het begin van het jaar, stil te staan bij hoe we in het leven staan en wat we misschien meer, minder of anders zouden willen doen. De dichter van Psalm 139 doet voor hoe dat kan.
 
 
 
 
21 dagen bemoediging
 
Kun jij wel een steuntje in de rug gebruiken nu het nieuwe jaar is begonnen? Of ken je iemand voor wie dit geldt? Met dit leesplan wordt je 21 dagen lang extra herinnerd aan de troost en de kracht die de Bijbel geeft, en aan de nabijheid van God.
 
 
 
 
Jaaroverzicht debijbel 2022:
Bergrede en hoop belangrijk voor Bijbellezers
Liefde en vrede blijven in 2022 in de top-drie van meest gebruikte zoekwoorden van digitale Bijbellezers. Hoop – vorig jaar op vier – schoof op naar de derde plaats. Matteüs 5 met de Bergrede is de populairste Bijbeltekst en de NBV21 de meest gebruikte vertaling. Dat blijkt uit het jaaroverzicht van Bijbelplatform debijbel.nl van het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap (NBG).
 
 
 
Bijbelbekentenissen
 
In de podcast Bijbelbekentenissen gingen we met verschillende bekende (christelijke) Nederlanders in gesprek over hoe mooi, maar ook hoe moeilijk Bijbellezen kan zijn.