Een sportieve manier om de Bijbel te ontdekken
De wedstrijd van ons leven lopen
 
 
Bijbeltekst van de week
1 Timoteüs 4:8
In de wereld van het Nieuwe Testament was sport even populair als nu. En daar is niets mis mee! Maar de echte uitdaging ligt volgens 1 Timoteüs in een ander soort oefening.

 
 
 
Rondje fietsen met God
Met God op een tandem?!
De zomer is pas begonnen als de Tour de France dat is. Zo is het altijd gegaan in huize Bosman. Toen ik nog bij mijn ouders woonde, luisterden mijn vader en ik via de radio. En nu ik al decennia op mijzelf woon, luisteren mijn vrouw en ik nog steeds. Wielrennen is overigens een bij uitstek rooms-katholiek gebeuren.
 
 
 
 
Loop de wedstrijd van je leven!
Wat ik zo mooi vind aan de Bijbel? Hij doet ons in onszelf treden om ons hart te bevragen. De Bijbel laat ons niet in het ongewisse. De woorden in dat boek zijn als stapstenen waarlangs we mogen leren en leven. Die woorden roepen ons op om ons in te spannen voor de goede wedloop van het geloof. De Bijbel scherpt ons aan om de wedstrijd van ons leven te lopen!
 
 
 
Leesplan: Word een Bijbelse topsporter
Miljoenen mensen kijken naar sporthelden als Max Verstappen, Femke Bol of Jetze Plat. Sport is ontzettend populair en het levert bijzondere beelden op.
Maar wist je dat sport in de Bijbel vaak gebruikt wordt als beeld voor het geloof? Zo gaat het in de Bijbel onder andere over hardlopen, zeilen en atletiek.