Kracht putten uit ontbering
De Bijbel over vreemdelingen
 
 
Bevrijding in tijden van oorlog
Veertigdagentijd 2022. Een periode die voor altijd in het geheugen gegrift zal staan met beelden van de oorlog in Oekraïne. Het is een situatie die velen van ons met een deprimerend gevoel van machteloosheid achterlaat.
Het thema van het veertigdagenproject van het NBG is dit jaar ‘Pasen, een feest van bevrijding’. Waar moet in deze situatie bevrijding vandaan komen? Wie stopt het onrecht?

 
 
 
Loop de wedstrijd van je leven
Wat ik zo mooi vind aan de Bijbel? Hij doet ons in onszelf treden om ons hart te bevragen. De Bijbel laat ons niet in het ongewisse. De woorden in dat boek zijn als stapstenen waarlangs we mogen leren en leven. Die woorden roepen ons op om ons in te spannen voor de goede wedloop van het geloof. De Bijbel scherpt ons aan om de wedstrijd van ons leven te lopen!
 
 
 
 
Kracht putten uit ontbering
De Pakistaanse gemeenschap beleeft de vastenperiode op een intense manier. Tijdens de veertigdagentijd komen gelovigen elke avond samen voor gebed en bezinning. In deze blog vertellen Joseph Mubarak, Thomas Camran en Yakoob Masih, van de Pakistaanse Urdu Church Belgium, welke betekenis deze periode heeft voor hen.
 
 
 
 
 
De Bijbel over vreemdelingen
 
De oorlog in Oekraïne zorgt voor veel Oekraïense vluchtelingen. Omringende landen, en ook Nederland en België vangen vluchtelingen op. Je land verlaten en ineens 'vreemdeling' zijn is niet makkelijk, en ook het opvangen van vreemdelingen is niet eenvoudig. Hoe moet je volgens de Bijbel omgaan met mensen uit andere volken? En wat betekent het om zelf een vreemdeling te zijn?
 
 
 
Leesplan gastvrijheid
 
Gastvrijheid is een belangrijk thema in de Bijbel. Hoe gastvrij ben jij, en hoe gastvrij wordt jij ontvangen? Wat zijn belangrijke kenmerken van gastvrijheid? Met dit leesplan van dertien dagen verdiep je je in gastvrijheid in de Bijbel.