De Bijbel weet mensen te verbinden
Exodus 12: een strijd tussen leven en dood
 
 
Webinars voor theologen: ‘Met Ruth op weg naar Pinksteren’
Tussen 9 mei en 13 juni organiseert het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap zes webinars voor voorgangers en theologen, met als thema: ‘Met Ruth op weg naar Pinksteren’. De webinars gaan in op belangrijke thema’s in de Bijbeltekst en lichten de NBV21 toe, met als doel: toerusting en inspiratie voor de
verkondiging. Deelname is kosteloos.
 
 
 
 
Exodus 12: een strijd tussen leven en dood
In Exodus 12 gaat het over een strijd tussen twee volken - een actueel thema. De strijd in Exodus woedt tussen de onderdrukkende macht van het kwaad en de beschermende, leven schenkende macht van God. Bijbelwetenschapper Mirjam van der Vorm-Croughs schrijft over de vraag hoe we uit Exodus 12 hoop kunnen putten.
 
 
 
 
De Bijbel weet mensen te verbinden
De Amsterdamse rabbijn Menno ten Brink kreeg op 13 oktober 2021 de NBV21 aangeboden. Hij vindt het mooi dat de Bijbel mensen weet te verbinden en niet alleen verdeeldheid brengt. In dit interview vertelt hij over de betekenis van de Tora en andere joodse en christelijke bronnen.
 
 
 
Psalmen (NBV21)
Met 21 gebedsmomenten van Nikolaas Sintobin
Vreugde, troost, moed en kracht; woorden voor onze diepste, rauwe emoties. Niet voor niets worden de Psalmen al generaties lang gelezen, gebeden en gezongen. Deze prachtige, gebonden uitgave bevat alle 150 Psalmen in de nieuwste Bijbelvertaling: de NBV21.
Speciaal voor dit boek schreef Nikolaas Sintobin bovendien een ignatiaans gebedstraject bij 21 psalmteksten. Het gebedstraject helpt je de Psalmen op een nieuwe manier te ontdekken. Dit sluit aan bij een breed gevoeld verlangen naar verstilling en verdieping, naar een contact op hartsniveau met God, een verlangen dat ook veelvuldig terugkomt in de Psalmen.