Leesplan 'Oorlog en vrede'
Vijf veelgestelde vragen over de veertigdagentijd
 
 
Rust vinden in een wereld die nooit slaapt
'Ik surfte mee op de uitputtende stroom van pixels en prikkels'
Ik hoorde bij de eerste GSM-generatie: de tieners die de eerste smartphones, iPods en tablets in hun veel-te-jonge handen kregen. Rust is sindsdien ver te zoeken: van ’s morgens tot ’s avonds heeft er altijd iemand jou wel nodig. Maar tijdens mijn opleiding kreeg de vastenperiode een nieuwe dimensie: een periode waarin rust, inkeer en bezinning centraal staan. 
 
 
 
 
Vijf veelgestelde vragen over de veertigdagentijd
De veertigdagentijd is een belangrijke periode voor christenen. Maar wanneer begint de veertigdagentijd dit jaar en wat is het precies? Wat hebben carnaval en vasten met de veertigdagentijd te maken? En wist je dat de veertigdagentijd niet 40 maar 46 dagen duurt? In dit overzicht vind je de antwoorden op de meestgestelde vragen over de veertigdagentijd.
 
 
 
 
Leesplan 'Oorlog en vrede'
 
Oorlog in Oekraïne. Het beheerst niet alleen het nieuws, maar ook ons hoofd en ons hart. Juist nu onze gedachten en gebeden uitgaan naar de inwoners van Oekraïne, kun je je afvragen: Wat zegt de Bijbel over oorlog? Wat doet God tegen geweld? Je verdiept je daarin in dit leesplan van zeven dagen.
 
 
 
 
Onbeperkt houdbaar
 
‘Wat heeft de NBV21 je te zeggen voor je leven en werk?’ Martine Versteeg was een van de Nederlanders die in oktober de NBV21 kregen aangeboden. Zij ziet de Bijbel als een waardevolle kruik met manna.