Nieuw jaar, nieuwe voornemens
7 tips om dit jaar wat vaker de Bijbel te lezen
 
 
Mijn goede voornemen: meer Bijbellezen
Goede voornemens, wie heeft ze niet? In het begin van het nieuwe jaar maak je de balans op en denk je: ik ga het weer proberen en dit keer gaat het mij wel lukken!

Zou jij ook graag willen dat Bijbellezen een goede gewoonte wordt, en ben je al regelmatig gestrand? Lees dan vooral door, want in deze blog krijg je zeven tips die je helpen bij het zetten van de eerste stappen. Hoe vaak, hoe lang en hoe verdiepend, dat is aan jou. Als je maar begint!
 
 
 
3 manieren om dagelijks je Bijbel te lezen in 2022
In de Bijbel horen wij Gods boodschap van liefde voor de wereld, die ons in beweging brengt en onze weg verlicht. Reden genoeg om je dagelijks in de Bijbel te verdiepen!

In 2022 kan dat op drie manieren: 
  1. Lees de dagelijkse tekst op debijbel.nl en in de app Mijn Bijbel
  2. Luister de podcast Dagvers, waarin je dezelfde bijbeltekst en de korte meditatie kunt beluisteren
  3. Lees het vertrouwde NBG-leesrooster, dat we dit jaar in de Mijn Bijbel app als leesplan met alleen de bijbeltekst aanbieden
 
 
 
 
Houvast in de tentamenstress
 
De maand januari is voor iedereen bijzonder omdat ze het nieuwe jaar leven inblaast. Voor studenten in Vlaanderen komt daar nog bij dat deze maand volledig gespendeerd wordt aan een bureau, tussen de boeken en voor een computerscherm, met schijnbaar allesbepalende tentamens in het vooruitzicht. Hoe kan de Bijbel helpen om hier doorheen te komen?
 
 
 
 
Nieuw jaar, nieuwe voornemens
 
Goede voornemens. Heb jij ze al gemaakt? Of begin je er al niet eens meer aan omdat je jezelf kent? Ben jij degene die zo doelgericht leeft dat je niet eens per jaar maar maandelijks nieuwe doelen stelt?

Welke type mens je ook bent, deze blog is voor jou als je meer wilt weten over de invloed die jij hebt op jouw denken; de invloed die je daarmee dus ook hebt op het volhouden van jouw goede voornemens!